Passa al contingut principal

La maldat humana existeix?

 Em pregunto si la maldat humana existeix, fem coses per fer mal? Tenim rencor? Ràbia? 

Son sentiments dolents, els hem d' eliminar, hem de negarlos quan els sentim. 

Tenim mala llet els humans? Anem a fer mal de vegades? O alguns sovint. Diem coses per fer mal? Fem coses per fer mal? 

Molt sovint passa que quan dues persones es discuteixen alguna de les dues diu coses molt dures amb la intenció de fer mal a l' altre persona. 

Jo diria que passa molt sovint entre familiars, amics, clàssic entre una parella quan està en crisis. 

Avegades en determinades situacions els humans volem fer mal. Fem les coses per anar a fer mal a l ' altre persona, fem coses per fastiguejar ferir. 

Lògicament quan diem o preguntem algú si ha dit una cosa o ha fet una cosa expressament per fer mal, en general quasi tothom ho nega. 

Pot ser l' educació hauria d' anar d' aquestes coses. 





Comentaris

El "Mal" és un/el "fet" que causa un dany , perjudici o dolor. I la "Maldat" és "l'acció" que una persona causa de forma intencionada , quan provoca aquesta desgràcia , perjuri o sofriment a una altra persona o ésser vivent ; i alhora quan aquest és evitable .
Tant si és amb un acte cruel , injust o egoīsta , la maldat està subjecta a l'acció voluntària o per ignorància d'un Ésser Racional sobre d'un altre Ésser Viu . Perquè la maldat és producte d'uns raonaments , hàbits o psicologies de la ment humana exclusivament . Perquè un volcà , un animal salvatge o una planta carnívora no són "malvats" , encara que puguin fer un mal.

L'ésser humà es "malvat" en quant que la seva acció afecta i té un efecte nociu , i el receptor o no ho necessita , o no ho ha pogut (o volgut) evitar , o també quan , encara que menor , tingui un efecte irreparable.

Per tant , tota acció de "mal" va subjecte al seu perjudici , i tota valoració de "maldat" significa un despropòsit .

I la forma d'excitar d'una forma o altra aquestes accions que causen aquests fets , és dotar a les persones humanes del coneixement i consciència de "fets" i "causes" ; i sense permetre regir-se ni per aquestes limitacions de les pròpies ments , ni per un entorn social , cultural ni moral condicionat (i condicionant).

Tot rau ací , en la naturalesa de l'acte .
ignasi ha dit…
i em pregunto que guanyem fent el mal i que perdem
Segons el teu criteri subjectiu i els teus coneixements (o condicionants mentals) , veuràs i comprendràs o no els efectes de la teva acció (què guanyés i què perds). Així , sabent com i en quant seran nocius per a altri , reconeixeràs si estàs fent mal o no .

I qui no te n'adona per un mateix , aleshores és que és un ignorant del FET en sí , i molt probablement , per la aquesta visió egocèntrica acabarà fent Mal .

"Veure" : adonar-se'n , és la clau . I si a consciència (o sense) un no vol veure'ho , Malvat serà .

Entrades populars d'aquest blog

La pregària o resar.

 Que vol dir pregar o resar? Recitar unes paraules de forma una mica mecànica i preparada?  Recitar paraules obert a una conexió espiritual o mística? Conexió amb un Déu superior?  És el mateix meditar que resar?  Podem resar a qui? Als difunts? És una demanda d' ajuda de millora?  Que vol dir resar, pregar, serveix per algo? 

Filosofia i democracia

  En una carta al director de lavanguardia un tal Josep Maria Torras Coll fa una petita disertació sobre per que la filosofia és marginada dincs el sistema educatiu.  No puc estar més d' acord amb aquest senyor. La filosofia és la principal eina de la raó que tenim els humans per reflexionar i aprofundir sobre la realitat. No hi ha millor forma per controlar a la societat que deixar els seu jovent sense capacitat de reflexió.