Passa al contingut principal

La interrelació amb els demés.

 La interrelació amb els demés és més intensa i complexe del que pot ser a primer vista sembla. 

Tota la nostre de ser i actuar és volguem o no marcada i definida per la nostre relació amb els demés, per molts motius variats, molts dels quals ni ens adonem que ens passen. 

Quan anem pel carrer i ens creuem amb gent afectem i som afectats per les mirades dels altres, del que pensaran, o sentiran. Encara que sigui molt petit el que cada persona ens afecta i el que afectem a cada persona, però tot ens afecta. 

Un no surt al carrer amb roba interior, a un no li agrada donar una mala imatge al carrer de fracassat, o de frustrat, o de deprimit, per tant ens importa el que pensaran els demés. Ho pensem o no ho pensem en general ens afecta l' entorn, vulguem o no volguem. Ja pel por al que diran, com també per aportar bon ambient a l' entorn social. 

Els motius i les variables són moltes i variades. Hi ha gent que va pel carrer buscant que el mirin o que el trobin atractiu o interessant. O generar atracció sexual. Altres que surten amb pànic al carrer amb por de que els vegin. 

Altres que surten pel carrer i volen demostrar que ells són lo més. Hi ha gent que quan et creues pel carrer sembla que vulguin demostrar - te que ells són lo més. 

Els cotxes, les cases, la forma de conduir, continuament ens estem relacionan amb els demés expresant el que som i el que volem. 

Evidentment no hi ha una regla de tres per definir un comportament extern amb un intern, si em maquillo es que vull agradar, si porto un super cotxe es que vull lluir. Lògicament els nostres actes no funciones ni es poden definir d' una forma extremament mecanica i simplista. 

Però la relació del nostre mon intern, amb el nostre mon extern i el que fem i com ens comportem socialment existeix. Negar que no fem les coses en part en funció als demés és negar una part de la realitat. 

Un si es compra un cotxe guapo, és por molts motius, personals i externs. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Companys de bar.

És curiós que els amics d' un bar el tracte que es donen, les baralles de bar físiques abans eren abundants avui en dia ja no tant.  Però per què tantes baralles en els entorns socials i en aquest cas lúdics.  Un company en el bar veia com em donava un tracta vexatiu i humiliant. Volia estan a la mateixa taula que anés a demanar per ell quin era el wifi del local. I m' exigia a mi que l' anés a demanar justificant que estava mig metre més a prop del cambrer.  Era realment que li feia mandra demanar-lo a ell? Ja pot ser, era que a més em volia humiliar una mica? També pot ser i crec que la segona és la més provable tenint en compte la seva forma de ser i la forma de relacionar-nos els dos.  No deixa de ser curiós que els humans aprofitem les petites coses per humiliar-nos i matxucar-nos.  L' endemà és a dir avui he estat pensant del fet i el  mal regust de boca que m' ha deixat.  Ell segur que n' hi ha pensat en la situació i el seu comportament. Provab...

Filosofia i democracia

  En una carta al director de lavanguardia un tal Josep Maria Torras Coll fa una petita disertació sobre per que la filosofia és marginada dincs el sistema educatiu.  No puc estar més d' acord amb aquest senyor. La filosofia és la principal eina de la raó que tenim els humans per reflexionar i aprofundir sobre la realitat. No hi ha millor forma per controlar a la societat que deixar els seu jovent sense capacitat de reflexió. 

Tirar merda, donar les culpes.

Donar les culpes a l' altre quan hi ha un problema és una pràctica habitual. Podríem dir que és un excusa egoista per evitar un problema o una crítica personal. No es fa per matxucar l ' altre es fa per no assumir la pròpia responsablitat en l' error. Ara bé si donar les culpes els altres genera un problema a l' altre injust ens és ben igual. Un altre aspecte dins la gama d' actituts negatives és el fet de tirar merda continuament als demés per se, o millor dit per que si. És com treure una rábia i una agressivitat subjacent per se. O podríem dir una certa malicia ens dona plaer fer mal. I si ens dona plaer fer mal hauríem d' averiguar el perque.  Realment ens dediquem a fer mal per se?  A la pràctica ho veiem a la societat i en les persones com una pràctica comuna aprofitar el context de les converses cotidianes per anar tirant merda als col.lectius a qui no ens cauen bé.  Ho veiem a la societat com la gent llença crítiques i acusa de forma injusta continuament...