Si les persones en general ens posem molt poc d' acord, o bé la raó i la lògia cada ho la té diferent la qual cosa en teoria no hauria de ser així o bé hi ha altres causes personals i emocionals que ens porten a valorar cada fet de forma diferent.
Una de les freqüents formes de raonar de molta gent és el pensament simplista de causa efecte, si passa a, vol dir que és la causa de b. Si passa d genera f. Etc. i en cada situació argumenten així de forma simplista i taxativa.
Si l' economia va malament alguns diuen és per culpa de tal cosa, o alrevés va per tal cosa o per mèrit de tal cosa.
Sintetitza té una certa lògica per un sentit pràctic, el que passa és que en general diria que les coses són molt multisectorials. Clar que darrera d' algunes coses avegades només hi ha un fet molt significatiu, però en general les coses passen per moltes variables.
I a més a més diria que moltes vegades molta gent elegeix el fet causant precisament el que menys és el causant. És a dir que si això que dic passa aquestes persones viuen en una falsedat i imposen una falsedat.
I torno al principi és que el sistema cognitiu o racional els funciona malament? En alguns casos pot ser que sigui la causa, però jo diria que en la majoria de vegades viure en la falsedat no és per un problema cognitiu si no per un problema emocional o de personalitat que volem veure les coses com necessitem o volem veure-les. Per exemple si sentim molta enveja mai voldrem reconèixer l' èxit o els mèrits d' una altre persona.
Comentaris