Passa al contingut principal

Inflar el jo i que els demés ho sapiguen.

 Inflar el jo pot ser una pràctica humana, que es pot convertir en alguna pràctica molt habitual en algunes persones. 

Científicament és una pràctica molt difícil de valorar. No hi ha cap aparell que mesuri aquesta pràctica individual i que es pot pràcticar col.lectivament. 

Inflar el jo normalment es fa a través d' utilitzar una fet, una realitat i interpretar que aquesta realitat implica que jo soc fantàstic, d' una forma molt més amplia del que fet implica. 

Imaginem que una persona té un bon càrrec professional, doncs a partir d' aquest fet ja es creu que ell és una persona super i vol fer creure als demés que ell és una persona super. 

Un clar exemple ho veiem en els polítics, molts d' ells es creuen supers i a més volen que els demés creiem que ells són supers. 

Però les persones del carrer també practiquem molt el superjo en la nostre vida quotidiana en les coses més petites i insignificants. Treiem petroli emocional d' importància personal del no res, com fan els nens petits, però sent ja adults. 

Quina mancança personal tenim per necessita viure continuament tirant-nos floretes. Moltes d' elles falses. O bé és que tenim la necessitat d' agradar. O bé que el llarg de la vida no hem lograt sentir que agradavem als nostres pares i ara ens passem la vida intentant agradar a tothom. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filosofia i democracia

  En una carta al director de lavanguardia un tal Josep Maria Torras Coll fa una petita disertació sobre per que la filosofia és marginada dincs el sistema educatiu.  No puc estar més d' acord amb aquest senyor. La filosofia és la principal eina de la raó que tenim els humans per reflexionar i aprofundir sobre la realitat. No hi ha millor forma per controlar a la societat que deixar els seu jovent sense capacitat de reflexió. 

Companys de bar.

És curiós que els amics d' un bar el tracte que es donen, les baralles de bar físiques abans eren abundants avui en dia ja no tant.  Però per què tantes baralles en els entorns socials i en aquest cas lúdics.  Un company en el bar veia com em donava un tracta vexatiu i humiliant. Volia estan a la mateixa taula que anés a demanar per ell quin era el wifi del local. I m' exigia a mi que l' anés a demanar justificant que estava mig metre més a prop del cambrer.  Era realment que li feia mandra demanar-lo a ell? Ja pot ser, era que a més em volia humiliar una mica? També pot ser i crec que la segona és la més provable tenint en compte la seva forma de ser i la forma de relacionar-nos els dos.  No deixa de ser curiós que els humans aprofitem les petites coses per humiliar-nos i matxucar-nos.  L' endemà és a dir avui he estat pensant del fet i el  mal regust de boca que m' ha deixat.  Ell segur que n' hi ha pensat en la situació i el seu comportament. Provab...