Passa al contingut principal

De petites maldats a grans maldats. La mala baba.

 Que és la maldat ja ho hem parlat i analitzat, i d' entrada diria que la maldat està clar i no està clar que és.

Clar perque sabem que la voluntat de fer mal a l' altre, o fer mal a l' altre des de la indiferència existeix. 

Per tan diria que hi ha dos eixos d' entendre la maldat bàsics. 

Un que és sense un aparent guany lògic, i es busquen excuses per justificar el mal. 

Un exemple seria que avegades veus algú i ja et cau malament, i li fas la vida impossible per fer-lo fora del teu entorn. 

Passa per exemple en les empreses quan entra algú nou i un altre company ja li té l ' ull ficat a sobre i la fa la vida impossible. 

Els motius? Diria que no els sap ni el propi infractor.  Però averiguar i esbrinar per que actuem així els humans, reconèixer si es el cas que actuem així, penso que milloraria totes les parts. 

Però el curiós és que diria que la gent que actua amb maldat, si és que actua així o no n' és conscient o no ho vol reconèixer. 

És més si tu insinues a algú que actua per malicia, el primer que fara és acusar-te a tu d' actuar per malícia. 

Un cas clàssic són els comentaris feridors i cruels amb aparènce  d` inocència. 

Per ferir, per fer mal, busquem fòrmules que crein confusió en el fèrit, i que no ens delatin de que ho fem amb mala baba. 

El problema del mal, diria que ens aporta moltes coses inconscients per tant no el volem deixar de fer, per que d' alguna manera ens fa sentir bé i forts. 

Per tant en general la gent no deixa de fer les petites maldats encara que s' endoni compte. 

I el perill fort és de passar de petites maldats a grans maldats és un procés que pot portar a situacions duríssimes tan per les víctimes com per els botxins.

El curiós és que quan un cau en l' eròtica de la maldat s' acaba moltes vegades perjudicant a si mateix. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filosofia i democracia

  En una carta al director de lavanguardia un tal Josep Maria Torras Coll fa una petita disertació sobre per que la filosofia és marginada dincs el sistema educatiu.  No puc estar més d' acord amb aquest senyor. La filosofia és la principal eina de la raó que tenim els humans per reflexionar i aprofundir sobre la realitat. No hi ha millor forma per controlar a la societat que deixar els seu jovent sense capacitat de reflexió. 

Companys de bar.

És curiós que els amics d' un bar el tracte que es donen, les baralles de bar físiques abans eren abundants avui en dia ja no tant.  Però per què tantes baralles en els entorns socials i en aquest cas lúdics.  Un company en el bar veia com em donava un tracta vexatiu i humiliant. Volia estan a la mateixa taula que anés a demanar per ell quin era el wifi del local. I m' exigia a mi que l' anés a demanar justificant que estava mig metre més a prop del cambrer.  Era realment que li feia mandra demanar-lo a ell? Ja pot ser, era que a més em volia humiliar una mica? També pot ser i crec que la segona és la més provable tenint en compte la seva forma de ser i la forma de relacionar-nos els dos.  No deixa de ser curiós que els humans aprofitem les petites coses per humiliar-nos i matxucar-nos.  L' endemà és a dir avui he estat pensant del fet i el  mal regust de boca que m' ha deixat.  Ell segur que n' hi ha pensat en la situació i el seu comportament. Provab...