Passa al contingut principal

Ho diuen els experts.

 Una de les frases que més sento pels mitjans de comunicació o en moltes tertulies és: ho diuen els experts. 

He de confessar que a mi quan sento això ja se' m genera urticària. Una altre forma un estudi seriós diu. 

El que fa l' informant és assegurar que allò que dira segur que és cert. Si ho diu un estudi el que digui a continuació t ho has de creure si o si. 

Per que els estudis es veu que són molt rigurosos i acerten molt, i estàn fets per gent que en sap molt i gent molt honesta que no té tendències ni interessos ideològics i econòmics. 

Se ' es expert per tenir una carrera, o per tenir una càtedra. I si ets experts segur que no dius disbarats. 

La premsa actual comença la meita de les notícies dient com diuen els experts, fins a fer-nos creure els mateixos periodistes que ells són experts en la matèria i que el seu posicionament és el bo. 

Un diu per que no he de creure en els experts o en el que diu la majoria si estàn més formats que jo en la matèria en questió? Per tres motius diria, per que el poder i els experts com a eina del poder en moltes ocasions no volen el bé de la societat el que volen és dominar la societat i aprofitar' se-n pels seus negocis. 

Un altre motius per no creure en els experts és per que molt sovint els considerats i anomenats experts simplement són gent amb molts estudis i títols perè sense cap mena de saviesa de la vida. 

Un tercer motiu per no creure en els experts és entendre que moltes vegades el que volen és crear problemes per justificar i vendre els seus prestigi i la seva valua com a professionals. 

La história de la humanitat moderna repleta d' experts per tot arreu ha demostrat que molt bé no funciona, les altes esferes no han parat de cometre crims i fer xapuces i crear misèria social en nom de les seves grans desiciions i accions. 

Allò que els experts diuen en base als seus estudis científics és eficàs real? En quin porcentatge? 

Els experts estimen les societats de les que parlen i actuament realment per ajudar a les societats. Són realment els experts gent honesta i tan bona en la majoria de desicions que apliquen i que dirigeixen? 

El més curiós és que bona part de la societat per no dir la majoria de ciutadants segueix creient cegament en els experts. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Companys de bar.

És curiós que els amics d' un bar el tracte que es donen, les baralles de bar físiques abans eren abundants avui en dia ja no tant.  Però per què tantes baralles en els entorns socials i en aquest cas lúdics.  Un company en el bar veia com em donava un tracta vexatiu i humiliant. Volia estan a la mateixa taula que anés a demanar per ell quin era el wifi del local. I m' exigia a mi que l' anés a demanar justificant que estava mig metre més a prop del cambrer.  Era realment que li feia mandra demanar-lo a ell? Ja pot ser, era que a més em volia humiliar una mica? També pot ser i crec que la segona és la més provable tenint en compte la seva forma de ser i la forma de relacionar-nos els dos.  No deixa de ser curiós que els humans aprofitem les petites coses per humiliar-nos i matxucar-nos.  L' endemà és a dir avui he estat pensant del fet i el  mal regust de boca que m' ha deixat.  Ell segur que n' hi ha pensat en la situació i el seu comportament. Provab...

Filosofia i democracia

  En una carta al director de lavanguardia un tal Josep Maria Torras Coll fa una petita disertació sobre per que la filosofia és marginada dincs el sistema educatiu.  No puc estar més d' acord amb aquest senyor. La filosofia és la principal eina de la raó que tenim els humans per reflexionar i aprofundir sobre la realitat. No hi ha millor forma per controlar a la societat que deixar els seu jovent sense capacitat de reflexió. 

Tirar merda, donar les culpes.

Donar les culpes a l' altre quan hi ha un problema és una pràctica habitual. Podríem dir que és un excusa egoista per evitar un problema o una crítica personal. No es fa per matxucar l ' altre es fa per no assumir la pròpia responsablitat en l' error. Ara bé si donar les culpes els altres genera un problema a l' altre injust ens és ben igual. Un altre aspecte dins la gama d' actituts negatives és el fet de tirar merda continuament als demés per se, o millor dit per que si. És com treure una rábia i una agressivitat subjacent per se. O podríem dir una certa malicia ens dona plaer fer mal. I si ens dona plaer fer mal hauríem d' averiguar el perque.  Realment ens dediquem a fer mal per se?  A la pràctica ho veiem a la societat i en les persones com una pràctica comuna aprofitar el context de les converses cotidianes per anar tirant merda als col.lectius a qui no ens cauen bé.  Ho veiem a la societat com la gent llença crítiques i acusa de forma injusta continuament...