Passa al contingut principal

El procés inconscient de fer-se persona.

 La construcció de la pròpia personalitat és pot ser el tema que més ens determina personalment i per tant és el tema que com a persones ens hauria d' importar més. I tot els fonament personal més profund i més bàsic està construit a base d' experiències personals i a base de molta acumulació d' experiències en el nostre inconscient.

Les sensacions viscudes de petit ens marquen i ens forgen en lo bo i en lo dolent. Sentir-nos estimats és una experiència profunda de petits. I al anar creixent anem experimentant moltes sensacions d' alegria i estimació familiar i personal. 

Les sensacions viscudes a casa, amb la familia ens marquen profundament els nostres sentiments interiors.  

L`àmbient familiar, l ' ambient de l' escola, i l' ambient social ens va calant continuament des de petits mentre anem creixent des de l' inocencia i l' inconscient. Allò que hem mamat com vulgarment ens diu ens determina en canvi la nostre societat no s' enfoca mai o quasi mai a mirar els fonaments de cada persona, és més en certa manera en fugim per què ademés moltes vegades hi ha ferides i frustracions. Per a que tornar-ho a mirar, per a què reviure les dificultats serveix per millorar alguna cosa? Qui som i seguim sent és una experiència de tot allò passat i des d' allí construim  la nostre personalitat actual. 

Per tant si no trobem alguna manera de tornar allí i arreglar-ho seguirem sent esclaus del nostre inconscient. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filosofia i democracia

  En una carta al director de lavanguardia un tal Josep Maria Torras Coll fa una petita disertació sobre per que la filosofia és marginada dincs el sistema educatiu.  No puc estar més d' acord amb aquest senyor. La filosofia és la principal eina de la raó que tenim els humans per reflexionar i aprofundir sobre la realitat. No hi ha millor forma per controlar a la societat que deixar els seu jovent sense capacitat de reflexió. 

Companys de bar.

És curiós que els amics d' un bar el tracte que es donen, les baralles de bar físiques abans eren abundants avui en dia ja no tant.  Però per què tantes baralles en els entorns socials i en aquest cas lúdics.  Un company en el bar veia com em donava un tracta vexatiu i humiliant. Volia estan a la mateixa taula que anés a demanar per ell quin era el wifi del local. I m' exigia a mi que l' anés a demanar justificant que estava mig metre més a prop del cambrer.  Era realment que li feia mandra demanar-lo a ell? Ja pot ser, era que a més em volia humiliar una mica? També pot ser i crec que la segona és la més provable tenint en compte la seva forma de ser i la forma de relacionar-nos els dos.  No deixa de ser curiós que els humans aprofitem les petites coses per humiliar-nos i matxucar-nos.  L' endemà és a dir avui he estat pensant del fet i el  mal regust de boca que m' ha deixat.  Ell segur que n' hi ha pensat en la situació i el seu comportament. Provab...