Passa al contingut principal

Societat psicopàtica.

 La sociopatia és un concepte díficil de definir i de delimitar. Al direccionari psicopotia es refereix als comportaments poc sensibles i sense escrúpols cap als demés. 

Dins l' àmbit humà hi ha tantes variables de convivència i d' actuació que els comportaments psicopàtics o des d' una altre prisma de maldat són difícils de detectar, definir i posar-nos d' acord en quins són i quan s' atua amb maldat.

Quan parlem de psicopatía socialment no queda clar si ens referim a una enfermetat humana de causes sobretot genètiques, o si ens referim a causes basades en comportament inmorals. 

Hi ha molta gent que diu que la maldat humana no existeix, que com molt existeixen conductes inmorals, però que la gent mai actua per malícia i maldat, pel plaer de fer mal. 

Socialment i quotidianament ningú es presenta com a persona dolenta, o mala persona, tot i que hi ha gent que té més tendència a acceptar i reconèixer que ha fet coses mal fetes al llarg de la vida i d' altres que neguen que facin coses mal fetes mai. 

Ara bé per dins de les persones només estem dins nostre, només podem veure com som nosaltres per dins, els demés no en sabem els seus perques i allò que passa al seu interior. 

Està tan segur que la maldat i les actuacions personals i col.lectives maliocioses o malvades no existeixen quan no podem estar dins els demés em sembla un acte de fe molt poc realista. 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Filosofia i democracia

  En una carta al director de lavanguardia un tal Josep Maria Torras Coll fa una petita disertació sobre per que la filosofia és marginada dincs el sistema educatiu.  No puc estar més d' acord amb aquest senyor. La filosofia és la principal eina de la raó que tenim els humans per reflexionar i aprofundir sobre la realitat. No hi ha millor forma per controlar a la societat que deixar els seu jovent sense capacitat de reflexió. 

Companys de bar.

És curiós que els amics d' un bar el tracte que es donen, les baralles de bar físiques abans eren abundants avui en dia ja no tant.  Però per què tantes baralles en els entorns socials i en aquest cas lúdics.  Un company en el bar veia com em donava un tracta vexatiu i humiliant. Volia estan a la mateixa taula que anés a demanar per ell quin era el wifi del local. I m' exigia a mi que l' anés a demanar justificant que estava mig metre més a prop del cambrer.  Era realment que li feia mandra demanar-lo a ell? Ja pot ser, era que a més em volia humiliar una mica? També pot ser i crec que la segona és la més provable tenint en compte la seva forma de ser i la forma de relacionar-nos els dos.  No deixa de ser curiós que els humans aprofitem les petites coses per humiliar-nos i matxucar-nos.  L' endemà és a dir avui he estat pensant del fet i el  mal regust de boca que m' ha deixat.  Ell segur que n' hi ha pensat en la situació i el seu comportament. Provab...